Illegale reclame producten

Article geplaatst op 06/07/2007 door mickael in de rubriek : Branche informatie

illegal promotional products Illegale reclame producten. Weet je zeker dat je nog nooit illegale reclameproducten gekocht of verkocht hebt?

Het risico is groot en neemt met de dag toe.

Het is een feit dat je de wet overtreedt wanneer je illegale reclameproducten koopt, vaak zonder dat je het weet. Wanneer loopt u kans illegale reclameproducten te kopen of verkopen en welke risico’s zijn daaraan verbonden?

Reclameproducten die een plaatselijk patent schenden

Dit risico neemt meer en meer toe omdat onervaren distributeurs hun reclameproducten nu rechtstreeks in China kopen. De meeste van deze distributeurs hebben geen idee van de bestaande patenten in hun land. Er bestaan veel gebruikspatenten, ontwerppatenten en handelsmerken voor reclameproducten. Meestal interesseert dat de Chinese producent niets en zal hij altijd zeggen onschuldig te zijn. Een paar maanden geleden bezocht ik twee grote beurzen voor reclameproducten in China en veel standhouders handelden in gekopieerde producten.

Wat gebeurt er als een distributeur een product koopt in China waar een patent op ligt in het land waar hij het gaat verkopen? Hij overtreedt daarmee de wet.

Het product is volgens de wet illegaal en daarom mag je het niet gebruiken of verkopen. Wie is er verantwoordelijk?

Eigenlijk iedereen: De patenthouder kan zowel de producent als de importeur, de distributeur en de eindgebruiker aanklagen. Met dit kleine verschil: de eindgebruiker kan zich beroepen op onwetendheid.

Reclameproducten die niet aan de veiligheidseisen voldoen betreffende kleine kinderen.

  • Speelgoed met kleine onderdelen voor kinderen jonger dan 3 jaar
  • Speelgoed met scherpe punten of ruwe randen
  • Speelgoed gemaakt van giftig materiaal
  • Onopgeblazen of kapotte ballonnen, gevaarlijk voor kleine kinderen

illegal promotional products Illegale reclameproducten. Hoe weet je zeker dat het product dat je wilt kopen legaal is? Ik denk dat het kopen van producten van een ervaren importeur de beste manier is.

Voor meer informatie over veiligheid: http://europa.eu

Dit produkt of artikel vindt u interessant?

Presentation

Op dit blog vindt U informatie over de gift, premium en relatiegeschenken markt. U zoekt een specifiek artikel of U heeft een interessant informatie voor de markt, neem dan contact met ons op. Dit Blog is geïnitieerd door de Horizon Groep in Spanje. Met vriendelijke groet Doc Logo +

Partners

Zoeken

Zoeken naar markt of produkt informatie in de 594 Artikelen op het blog

Partners

Partners

Teken in voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief, meer dan 30 000 inschrijvingen de newsletter RSS